Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Feria de Artesanía Tegueste

zaterdag 10 april 2021 09u00 tot zondag 11 april 2021 14u00

Feria de Artesanía Tegueste

Feria de Artesanía Tegueste

De Feria de Artesanía Tegueste zal plaatsvinden op zaterdag 10 en zondag 11 april, op de Boerenmarkt (Mercado del Agricultor), met inachtneming van alle door de gezondheidsautoriteiten vastgestelde veiligheidsmaatregelen en toegangsbeperkingen.

Het gemeentebestuur van Tegueste wil de ambachtelijke sector steunen en organiseert daarom de plaatselijke ambachtsbeurs, die in het weekend van 10 en 11 april op de Boerenmarkt zal doorgaan van 9u00 tot 14u00.

Méér dan 20 ambachtslieden aanwezig

In totaal zullen 20 ambachtslieden en handwerksters aan deze beurs deelnemen, die gespecialiseerd zijn in onder meer keramiek, borduurwerk, sieraden en textielproductie.

Dit is een uitgelezen kans om steun te betuigen aan de plaatselijke bevolking en de tradities en levensstijl van de inwoners van Tegueste.

De Feria de Artesanía Tegueste sluit aan bij andere acties van het Consistorie om het werk van ambachtslieden onder de aandacht te brengen.

Over Tegueste

Tegueste is een gemeente die behoort tot de provincie Santa Cruz de Tenerife, op het eiland Tenerife.

De gemeentelijke hoofdstad is gelegen in het stedelijk gebied Tegueste, op 550 m boven de zeespiegel.

De gemeente heeft de bijzonderheid volledig omringd te zijn door de gemeente San Cristóbal de La Laguna, de enige gemeente van de autonome gemeenschap met dit kenmerk. Samen met San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife en El Rosario behoort het tot het grootstedelijk gebied Santa Cruz de Tenerife, dat meer dan 400.000 inwoners telt. Het is ook een van de drie gemeenten van Tenerife zonder kustlijn, samen met El Tanque en Vilaflor de Chasna.

De gemeente telt ongeveer 11.203 inwoners (2018).

Tegueste is van oudsher een landbouwgebied en heeft een overvloed aan landbouwgrond, voornamelijk bestemd voor wijngaarden. De in het gebied geproduceerde wijnen zijn opgenomen in de D.O. (oorsprongsbenaming) van Tacoronte-Acentejo. De gemeente telt ook enkele veeteeltbedrijven van koeien, geiten, schapen, varkens, konijnen en kippen.

Ondanks het landelijke karakter van de gemeente werken veel van haar inwoners in de tertiaire sector, voornamelijk in het grootstedelijk gebied Santa Cruz/La Laguna.

De oude wijk van Tegueste, die het gebied rond de kerk van San Marcos omvat, werd in 1986 uitgeroepen tot Bien de Interés Cultural in de categorie historische plaats. De gemeente bewaart ook belangrijke overblijfselen van de Guanche-cultuur, waarvan de belangrijkste de groep grotten in de barranco Agua de Dios zijn, die in 2006 werd uitgeroepen tot Bien de Interés Cultural (Cultureel erfgoed) in de categorie archeologische zone.

 

 

Gegevens

Begin:
zaterdag 10 april 2021 09u00
Einde:
zondag 11 april 2021 14u00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Mercado del Agricultor Tegueste
Avenida Asuncionistas, 6
Tegueste,Santa Cruz de Tenerife38280
+ Google Maps